Detail aktuality

Víla Nisa připluje se svým poselstvím, přijďte si v pátek užít zábavné odpoledne

15.06.2016 16:57

Víla Nisa a vodní skauti se chystají na třídenní plavbu po Nise. Do obcí a měst, kterými řeka protéká, připlují ve dnech 17. až 19. června s poselstvím a poděkováním za péči o vodu a její okolí. Oslavy věnované řece Nise současně připomenou i její důležitý význam. Na setkání s vílou a vodáckou skupinou jste srdečně zváni. Již 17. ročník výpravy putuje pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty.

Část slavností řeky Nisy se bude letos konat i ve skateparku v Liberci v Barvířské ulici. Program společně připravují Liberecký kraj a statutární město Liberec. Od 12:00 do 16:00 hodin si může každý zahrát třeba na fyziky a chemiky a vyzkoušet různé pokusy s iQLANDIÍ nebo práci astronomů a pozorovat Slunce speciálními dalekohledy. V rámci dne plného zábavy a kvízů bude mít premiéru i nová akční týmová hra Archery Tag, do které se mohou zájemci zapojit.  K vidění bude také výstava výtvarných prací „Živočichové v okolí řeky Nisy“, jejíž vyhodnocení se uskuteční během dopoledního programu věnovanému přihlášeným základním a středním školám.

Vodácká skupina s vílou Nisou vyjede v pátek 17. června v pravé poledne od pramene Nisy z Nové Vsi nad Nisou. Po cestě ji pozdraví zástupci měst a obcí rozesetých po břehu toku – Lučan nad Nisou, Jablonce nad Nisou, Vratislavic nad Nisou a Liberce. V 17:00 hodin skupinu v Barvířské ulici uvítají krajská radní Alena Losová a náměstek primátora Ivan Langr, aby víle Nise předali pamětní stuhu.

V sobotu bude plavba pokračovat přes Stráž nad Nisou, Chrastavu, Bílý Kostel nad Nisou a Chotyni. V neděli připluje na Kristýnu v Hrádku nad Nisou, Trojzemí a odtud pak bude cesta vodáků a víly pokračovat do německého Marienthallu, kde pouť po vodě skončí.

Zastávky:

pátek 17. 6.

12.00 Nová Ves nad Nisou, pramen Nisy

12.45 Lučany nad Nisou, obecní úřad

13.30 Jablonec nad Nisou, Mírové náměstí

15.30 Vratislavice nad Nisou, hřiště u kina

17.00 Liberec, skatepark Barvířská

sobota 18. 6.

12.00 Stráž nad Nisou

14.00 Chrastava, most v Andělské Hoře

16.00 Bílý Kostel nad Nisou, most

17.30 Chotyně, sokolovna

neděle 19. 6.

11.30 Kristýna u Hrádku nad Nisou

12.00 Trojzemí, Hrádek nad Nisou

13.00 pokračování do Marienthallu

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login