Detail aktuality

Významný zaměstnavatel na Turnovsku úspěšně vyváží do celého světa

24.10.2013 14:35

 Česká svítidla, která vyrábí turnovská firma Trevos jsou expedována do celého světa.  Jejich výrobu si včera na pozvání jednoho z majitelů firmy Jiřího Opočenského prohlédl hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Pokračuje tak v poznávání významných zaměstnavatelů našeho regionu a problémů, kterým při svém podnikání čelí.

 

„Trevos Turnov má v současné době 230 zaměstnanců. Je tak jednou z největších firem na Turnovsku. Úspěšně obchoduje v zahraničí, ale stejně tak je dobře zapsaný na tuzemském trhu. Proto je škoda, že se majitelé firmy nyní potýkají se soudními spory týkajícími se insolvence jejich podniku,“ řekl hejtman Půta.

 

Jak při setkání s hejtmanem uvedl Jiří Opočenský, chtějí zástupci firmy iniciovat změnu zákona o insolvenci, aby tak nemohlo docházet k anonymnímu poškozování prosperujících firem, což se na základě falešného podání stalo právě jejich firmě. Zahájili již proto složitá jednání s ministerstvem průmyslu a obchodu a oslovili právníky s cílem navrhnout novelu příslušného zákona.

 

„Podněty k zákonu o insolvenci, s nimiž jsem se seznámil, bych rád prezentoval ostatním hejtmanům na příštím zasedání Rady Asociace krajů České republiky,“ dodal hejtman.

 

Trevos funguje v České republice již od roku 1983. Postupně otevřel své provozy v několika městech, jako jsou například Praha, Karlovy Vary, Semily a Turnov. Začátek jeho působení byl věnován revizím a elektroinstalacím. V roce 1991 koupila firma technologii na výrobu průmyslových a kancelářských svítidel, kterou zdokonalila a svítidla vyrábí dodnes. Je také příjemcem evropských dotací určených na rozšíření provozu a výroby a držitelem několika certifikátů kvality. Trevos pravidelně představuje své výrobky na světových veletrzích, aktuálně například v Kazachstánu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login