Detail aktuality

Vzkaz přátelům na Ukrajině: "Jsme s vámi! Sláva Ukrajině!"

24.02.2022 12:45

"Zdravím Vás naši drazí ukrajinští přátelé,

je čtvrtek 24. února 2022. Den, do kterého se nejenom Ukrajina, ale celá Evropa probudila jako do temného dne evropských dějin. Imperialistické Rusko napadlo svobodný sousední stát a ohrožuje bezprostředně nejenom Vaši svobodu, Vaše právo na nezávislost, ale také Vaše životy.

Lidé v České republice si vzpomínají na září 1938, kdy nacistické Německo s podobnými argumenty jako dnes používá ruský prezident Putin obsadilo část Československa a také na všechno, co následovalo. Připomínáme si srpen 1968, kdy jsme byli okupováni sovětskými vojsky se slovy, že tady zajištují mír.

Myslíme na vás, myslíme na vaše rodiny a je nám líto, že nemůžeme být s vámi. Jako Liberecký kraj jsme Vinnycké oblasti připraveni pomoci nejen finančně a další technickou pomocí, o kterou požádáte, ale pokud to bude potřeba, tak také ubytováním a dalšími věcmi pro lidi, kteří budou potřebovat naši pomoc.  

Jsme s vámi! Sláva Ukrajině!"

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje 

Youtube video

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login