Detail aktuality

Z Liberce do Doks bude v létě jezdit přímý výletní vlak

20.04.2016 13:34

K  Máchovu jezeru, které je oblíbeným rekreačním místem, se turisté dostanou v létě nově i spěšným výletním vlakem. Z Liberce do Starých Splavů a do Doks poprvé vyjede v sobotu 25. června. Turistický vlak bude jezdit během léta o víkendech a svátcích až do konce srpna.

„Velkým lákadlem bude rychlé přímé spojení z Liberce na Máchovo jezero a také svezení po zajímavé trati přes Kryštofovo Údolí, malebné Podještědí, dále po takzvané „žízníkovské spojce, která je dosud využívána výhradně nákladní dopravou, přes Zákupy a Jestřebí rovnou do Doks,“ říká radní pro dopravu Vladimír Mastník, který si první jízdu 25. června s hejtmanem Martinem Půtou nenechá ujít.

Vlaky z Liberce do Doks a zpět pojedou o sobotách, nedělích a svátcích do 28. srpna 2016. Zatím se předběžně počítá s odjezdem z Liberce v 9:45 a příjezdem do Doks v 11:05, nazpět vlak vyjede z Doks v 16:56 a v Liberci bude v 18:21.

Na trase budou jezdit moderní vozy dopravce Vogtlandbahn. „Liberecký kraj využil nejvýhodnější nabídku dopravce Vogtlandbahn. Ten provozuje vlaky na tratích z Liberce přes Žitavu do Varnsdorfu a do Drážďan. Výletníci se tedy budou moci svézt moderními klimatizovanými soupravami Siemens Desiro, které jsou nasazovány na zmíněných tratích,“ dodává radní Mastník.

Vlak nabídne svezení i cyklistům, kteří mohou vystoupit již na kopci v Křižanech a po zajímavé cyklostezce přes Osečnou do Hamru na Jezeře, odtud dále pokračovat do Mimoně, nebo až do Doks.

Podle posledních informací bude spěšný přímý vlak Liberec – Doksy stavět jen ve stanicích: Liberec, Liberec-Horní Růžodol, Kryštofovo Údolí, Křižany, Lvová, Jablonné v Podještědí, Brniště, Mimoň, Božíkov, Vlčí Důl-Dobranov, Jestřebí, Staré Splavy a Doksy a nebude stavět v těchto zastávkách: Ostašov, Karlov pod Ještědem, Novina, Zdislava, Rynoltice, Velký Valtinov, Velký Grunov, Pertoltice pod Ralskem, Zákupy a Srní u ČL.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login