Detail aktuality

Závody Extraligy ČR v požárním útoku se konaly v Radimovicích a Benešově u Semil

19.08.2013 7:30

 Radimovice se v sobotu 17. srpna jako jedna ze dvou obcí Libereckého kraje staly dějištěm závodu české extraligy v požárním útoku. V neděli se pak další závod konal v Benešově u Semil. Na oba závody dorazila špička českého požárního sportu. V Radimovicích se v jednom družstvu z Lhejnic z Ústeckého kraje sešli dokonce dva mistři světa v této netradiční disciplíně. Štěstí v obou závodech přál závodníkům na místě také hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

 

„Liberecký kraj hostil dva závody špičky požárního sportu v naší zemi. Organizátoři před sebou měli nelehký úkol, kterého se ale přes nepřízeň osudu velmi dobře zhostili, a to jak v Radimovicích, tak v Benešově u Semil. Oběma soutěžním družstvům z našeho kraje jsem držel palce,“ řekl hejtman Martin Půta s tím, že soutěží extraligy se zúčastňují družstva z celé republiky (v průměru na jedné soutěži asi 50 družstev po 7 členech).

 

V Radimovicích bohužel technická závada na terčích narušila hladký průběh závodu. Po odběhu osmi družstev byl závod na 80 minut přerušen, ale nakonec došlo k opravě závady a závod se v konečné délce natáhl pouze o 30 minut. Soutěžící o to víc ocenili unikátní medaile, které byly ve stylu loga extraligy a jejich hmotnost připomínala pravé kovy (zlato, stříbro, bronz).

 

Nastavení terčů dle dodaného přípravku způsobilo, že nebyl překonán v kategorii mužů ani žen rekord tratě, určitě k tomu přispěla i skutečnost že mnoho z favoritů závod pokazilo nebo nedokončilo. Z vítězství  se tak radovala překvapivě Libuň (JC) časem 17,03s, druhé místo obsadil okresní soused Jinolice (17,07s) a třetí příčku vybojovali Pšánky (17,11s). Nejrychlejší sestřik předvedl Plumlov na pravém terči 16,34s. U žen byla situace obdobná, jeden favorit za druhým chyboval, snad největší smůla potkala na nezapojeném rozdělovači Radíkov (PR). První místo si odvezlo družstvo Dvorce (TA) 17,80s, druhé Libuň (17,87s) a největší překvapení třetí místo SDH Břehy (18,27s). Nejrychlejší proudařka (16,43s -pravý terč) je z Vítěněvse. Prostřik na levém terči odsunul celé družstvo na čtvrtou příčku.

 

V Benešově u Semil byla perfektně připravená trať i zázemí pro sportovce a diváky. V krásném počasí se zde od rána utkala padesátka družstev. Nejvíce se dařilo družstvu mužů z Jankova, druhé skončilo družstvo ze Starého Lískovce a bronzovou příčku si vybojovalo družstvo z Letohradu – Kunčic B. Mezi ženami dopadlo nejlépe družstvo z Radíkova, druhé bylo družstvo z Chrášťan a třetí pozici vybojovaly ženy z Vitíněvsi.

 

 

 

Extraliga České republiky v požárním útoku je seriál 14ti soutěží pořádaných převážně na Moravě. Pro letošní rok si podaly žádost o zařazení do této ligy dva sbory z Libereckého kraje, a to Radimovice a Benešov u Semil. Na základě přísných kritérií byly oba dva sbory pro rok 2013 do Extraligy České republiky zařazeny.

 

Kompletní přehled o soutěži najdete na: http://www.extraliga-pu.cz/

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login