Detail aktuality

Zdislavští hasiči slavnostně otevřou zrekonstruovanou zbrojnici

11.01.2018 16:15

Výjezdová jednotka požární ochrany městyse Zdislava má nové zázemí. Její hasičská zbrojnice prošla kompletní revitalizací a slavnostní otevření je naplánováno na pondělí 29. ledna 2018 v 14:00 hodin.

Proměna původní zbrojnice přišla celkem na 4.961.000 Kč a jednalo se o loňskou největší investici městyse Zdislava. Na projekt přispěl Hasičský záchranný sbor ČR částkou 1.555.600 Kč a Liberecký kraj se podílel výší 1.037.067 Kč.

„Revitalizací hasičské zbrojnice získala místní jednotka požární ochrany odpovídající zázemí pro svoji činnost. Vybudovali jsme jedno stání pro velkou hasičskou cisternu a menší stání pro dopravní automobil. Hasiči mají nové šatny včetně sociálního zázemí a v prvním patře vznikla dokonce školící místnost pro třicet lidí. Pro naše hasiče je to velká událost,“ popisuje a raduje se Zbyněk Fetr, starosta Zdislavy a současně velitel výjezdové jednotky.

Slavnostního otevření se kromě zdislavštích hasičů a občanů zúčastní rovněž hejtman Libereckého kraje Martin Půta, zástupci Hasičského záchranného sboru ČR, projektant a zhotovitel stavby a v neposlední řadě také starostové okolních měst a obcí.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login